Kerstmuziekgroep Gezinsvervangend Tehuis "de Vleugel"
In de Haagse wijk Nieuw-Waldeck was tot 2007 een tehuis  voor 42 meervoudig gehandicapten gevestigd. Vanaf 1983 tot en met 1999 heb ik jaarlijks meegewerkt aan kerstuitvoeringen die door de medewerkers van "de Vleugel" werden georganiseerd voor de bewoners, familie en verwanten.  Door mijn contact met de medewerkers en bewoners was het met de medewerkers jaarlijks repeteren om in de week vÚÚr kerst een uitvoering te geven.  

Alles wat er aan muziek in de medewerkers aanwezig was, werd uit de kast gehaald. Er was een koor van gemiddeld acht leden, pianist, gitarist, fluittist, zangeres etc. In de beginjaren was het wel zoeken naar een geschikte ruime,  toegankelijke kerk. Rolstoelen vragen immers brede gangpaden.

de vleugel
programmaomslag die werd gebruikt


Hieronder volgen de kerken waar de kerstuitvoeringen zijn gegeven.

Den Haag - Loosduinen

Abdijkerk - Loosduinse Hoofdstraat ( 1983 )

Den Haag Loosduinen
Abdijkerk Loosduinen
Den Haag Loosduinen
front

Bethelkerk - Hšndellaan ( 1987 )

Abdijkerk 1983
front

Abdijkerk 1983
Bethelkerk muziekbuurt

R.K. Kerk H. Sacrament - Sportlaan ( 1984-1999 )

Den Haag sportlaan
R.K. Kerk H. Sacrament - Sportlaan

Den Haag sportlaan
front


In 1999 was de laatste uitvoering. Door personeelstekort en werkdruk bleek het niet meer mogelijk om medewerkers op vaste tijdstippen bij elkaar te krijgen om te repeteren. De functie van de kerk in de Sportlaan is ter discussie de laatste jaren. Terugloop van kerkbezoek bleek een te grote inpact te hebben op de financiŽn van de parochie.


knop